Retki Nauvon välisaaristoon

  • Ajankohta:

Saaristomeren Melojat tekevät retken Nauvon välisaaristoon.
Rauman Seudun Melojien jäsenillä on mahdollisuud osallistua.
Lisätietoja:

Nauvon välisaariston kevätretki

Retken taso: Keskitaso

Vetäjinä: Arto Kalliokari ja Pauliina Wright

Lähtö: Uittamon vajalta perjantaina 20.5 klo 16.00 (kajakit valmiiksi pakattuina) kohti Nauvon lauttaa. Rauman vajalta lähtö perjantaina 20.5. klo 14.30

Paluu: Uittamoon/Raumalle sunnuntaina alkuillasta.

Kyydit: Sovitaan retkipalaverissa (vajalla) maanantaina 16.5 klo 18.00. Raumalla retkipalaveri lauantaina 14.5. klo 12.00

Lähde mukaan loppukevään retkelle Nauvon välisaaristoon. Välisaaristossa maa- ja merialueet ovat kutakuinkin samassa suhteessa. Tyypillisesti alueella on saariryppäitä, joiden väliin muodostuu avoimempia selkiä. Sopivalla tuulella pääsemme siis myös melomaan aallokkoon. Ensimmäisenä iltana melomme vajaat 10 km leiripaikkaamme. Lauantain ja sunnuntain aikana melontamatkat on kelistä riippuen 15-25 km. Alustava suunnitelma on tutustua Berghamnin saaristokylään, jossa on asuttu 1500-luvulta asti. Berghamnissa voit myös tarkkailla maankohoamisen vaikutusta ympäristöön. Mikäli tuulet ja kelit ovat suotuisat piipahdamme myös viereiseen Boskärin laidunsaareen. Paikalliset ovat pitkään käyttäneet saarta karjan laitumena. Saaren suojaisa kosteikkoniitty on niin ikään vanhaa merenpohjaa. Suojaavien kallioiden kanssa rehevä maa tarjoaa hyvän kasvualustan myös harvinaisemmille puille ja kasveille. Runsaista lehtipuista näkee edelleen myös lehdestämisen jälkiä. Saaren luontoarvoista huolehditaan edelleen vuotuisilla talkoilla, joiden osallistujina on ihmisten lisäksi myös nautakarjaa. Lisäksi Boskärin länsipuolelta löytyy flada, jossa monet lintulajit keväisin viihtyvät. Sunnuntaina palaamme lähtöpisteeseen ja suuntaamme takaisin lautalle.

Koska retken ajankohta on alkukaudesta ja vesi on vielä kylmää, kertaamme reskutustaidot retkipalaverissa 16.5 klo 18.00. tai Raumalla 14.5. klo 12.00. Samalla sovimme kimppakyytien järjestelyistä, niin tulethan mukaan myös palaveriin, mikäli haluat osallistua retkelle. Kuivapuku on pakollinen varuste retkelle. Toteutamme retken noin 6-8 m/s tuulirajalla ja jos sääolosuhteet pakottavat, muutetaan retki Nauvon sisäsaaristoon, tai ainakin lähemmäs sitä. Retkipalaverissa käymme läpi mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Retki järjestetään SMMn ja Rauman seudun melojien yhteisretkenä. Ilmoittautumiset ja kysymykset Pauliinalle: pauliina.wright@gmail.com, kerro samalla jotain melontakokemuksestasi ja retkeilytaustastasi.