Kevätretki Saaristomerelle

  • Ajankohta:
  • Tapahtumapaikka: Seuran vaja

Sijainti kartalla

Kevätretki Saaristomerelle 29.4 -1.5.2023

Retkipalaveri ja reskutusharjoitukset RSM:n vajalla 22.4. klo 12.00 Retkipalaveri ja reskutusharjoitukset SMMn vajalla 25.4 klo. 18.00

Lähtöaika 29.4 klo 9.00 (autot valmiiksi lastattuina) SMMn vajalta Uittamosta. Raumalta lähtö 07.30
Vetäjinä Arto Kalliokari ja Pauliina Wright

Tuletko mukaan kevätretkelle Saaristomeren luoteisiin osiin? Lähdemme kimppakyydeillä kohti Saaristoa ja melomme kolmen päivän aikana n. 15-25 km päivämatkoja noin 5 km/h vauhdilla rikkonaisessa saaristossa. Saaristomeren kansallispuiston luoteinen alue on karua ja vähäpuustoista. Saarista löytyy vanhoja laitumia ja laidunmetsiä, joita edelleen ylläpidetään lampaiden ja lehmien voimin. Reittimme kulkee välisaaristossa saariryppäästä toiseen välillä enemmän suojassa ja välillä enemmän avoimilla vesillä. Kelin osuessa sopivasti voimme päästä myös melomaan aallokossa ja kovemmassa tuulessa. Tuulen yltyessä noin 8-10 m/s siirrymme saarten suojaan. Retken aikana tarkkailemme kevään etenemistä ja muuttolintujen saapumista. Tilaisuuksien mukaan tutustumme myös johonkin saariston vanhaan asuinpaikkaan tai saaristolaiskylään. Yövymme omissa teltoissamme (tai mahdollisesti riippareissa jos puita sattuu sopivasti) ja syömme omavaraiset eväämme. Kevään alussa voi vielä olla pakkasöitä ja vesikin on kylmää, joten tarvitset mukaan lämpimän makuupussin, lämmintä vaatetta ja melontaa varten kuivapuvun. Retkipalaverissa käymme läpi yleisiä asioita ja kertaamme myös reskutukset. Keväisellä kylmällä merellä varmistamme tehokkailla reskutuksilla että voimme lähteä yhdessä turvallisesti matkaan, joten tulethan mukaan myös retkipalaveriin! Kimppakyytien ja niihin liittyvät mahdolliset pysäköinti- ym. kulut jaamme osallistujien kesken, arviolta n. 20-30 €/hlö. Paluu maanantaina 1.5 alkuillasta maantielauttojen mahdollisen ruuhkatilanteen mukaan.

Retki järjestetään SMM:n ja Rauman Seudun Melojien yhteisretkenä. Ilmoittautuminen ja lisäkysymykset Pauliinalle: pauliina.wright@gmail.com. Kerro samalla jotain omasta melonta- ja retkeilytaustastasi, jos enemmän innostut kuin kauhistut aallokosta ja tuulesta, puhelinnumerosi (vain vetäjille tiedoksi) ja jos sähköpostiosoitteesi saa jakaa osallistujien kesken. Jos tarvitset retkelle seuralta kajakin lainaksi niin muista varata se ajoissa.